Digitale afvalkalender voor tien 'HVC-gemeenten'

15 december 2010

Tien ‘HVC-gemeenten’ hebben voortaan een digitale afvalkalender en meer gemeenten volgen eind 2011. De digitale versie is altijd actueel en je kunt hem overal raadplegen. De afvalkalender staat op www.hvcinzameling.nl.
De gemeenten Lelystad en Zeewolde zijn eind 2009 als eersten overgegaan op een digitale afvalkalender. Omdat de digitale afvalkalender vele voordelen heeft ten opzichte van de papieren versie, is besloten deze ook in te voeren voor de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wormerland, Zaanstad en Zijpe. Daarmee hebben nu tien gemeenten een afvalkalender op maat. Eind 2011 volgen de gemeenten in de driehoek Enkhuizen-Hoorn-Medemblik en Den Helder krijgt in 2012 een digitale afvalkalender.

Voordelen
Nu er een digitale versie is, hoeft er niet meer voor alle huishoudens een afvalkalender gedrukt te worden. Dit bespaart veel papier en dat is duurzaam, dus goed voor het milieu.
Een ander voordeel van de digitale kalender is dat wijzigingen meteen worden doorgevoerd. Daardoor is deze kalender altijd up-to-date. Inwoners krijgen per post bericht als er iets verandert in hun inzamelschema. 

Persoonlijke informatie
De digitale afvalkalender is te raadplegen op www.hvcinzameling.nl. Daar moet je je postcode invoeren, waarna je toegang krijgt tot je ‘persoonlijke’ informatie over de afvalinzameling.
Inwoners die toch liever een papieren versie hebben, kunnen het jaaroverzicht voor hun postcode downloaden en printen.

Geen internet?
Wie geen computer of internet heeft, kan een inzamelschema op maat aanvragen bij de klantenservice van HVCinzameling. Het inzamelschema wordt ook eenmalig in de huis-aan-huisbladen gepubliceerd.


De websites van HVC maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten