b-hout in container afvalbrengstation

Biostroom van HVC

Biomassa bestaat uit niet-herbruikbaar afvalhout dat wordt ingezameld op de afvalbrengstations en uitgedroogd slib dat overblijft na het zuiveren van rioolwater. In de bio-energiecentrale wekken we jaarlijks voor ruim 60.000 huishoudens groene elektriciteit op. Zo komt jouw niet-herbruikbaar houtafval als groene energie weer bij je terug.

Ons aanbod

Online aanmelden voor energie tijdelijk niet mogelijk

Op dit moment is online aanmelden niet mogelijk, wij verzoeken je telefonisch contact met ons op te nemen via 0800-0700 (optie 2).

Bio-energiecentrale Alkmaar

Met de bio-energiecentrale in Alkmaar produceert HVC meer dan 200.000 MWh per jaar. Dit is genoeg om 60.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. In deze centrale wordt afvalhout verbrand waarbij energie vrijkomt. Eerst maken ze er zo veel mogelijk elektriciteit van. De warmte die dan nog overblijft wordt gebruikt voor het warmtenet.

""

Afvalhout

De bio-energiecentrale verbrandt jaarlijks circa 170.000 ton afvalhout. Ongeveer 70 procent hiervan komt van de gemeenten die deelnemen in HVC. Dit afvalhout zamelen wij in via het grof huishoudelijk afval en scheiden wij in scheidingsinstallaties.

100% groene stroom

200.000
MWh (megawattuur)
Jaarlijkse productie
60.000
Genoeg voor
huishoudens