man sproeit heet water over stoeptegels

Onkruidbestrijding door HVC

Wij kunnen helpen om de wijk op milieuvriendelijke wijze onkruidvrij te houden. De frequentie en locaties bepalen de kosten. We doen uw gemeente graag een voorstel. 

 

milieuvriendelijk

Wij beheersen het onkruid met een combinatie van heet water (voor moeilijk bereikbare locaties, zoals obstakels en gevels) en hete lucht (voor grotere oppervlakten). Veilig en effectief, zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

Hoe het werkt

Onkruid staat eigenlijk altijd in de weg. Regenwater loopt moeilijker weg waardoor plassen ontstaan. Maar het maakt ook de openbare ruimte onaantrekkelijk, wat uitnodigt om afval op de grond te gooien. Wij kunnen helpen om de wijk op milieuvriendelijke wijze onkruidvrij te houden.

Maatwerk

U bepaalt zelf waar en hoe u de onkruidbeheersing inzet. U stuurt op frequentie of op beeldkwaliteit. In dat laatste geval helpen wij u graag met het monitoren van de wijk. De beeldkwaliteit in de wijk is afhankelijk van de juiste combinatie van deze diensten. We zien dan ook graag dat beide taken bij één verantwoordelijke binnen de gemeente liggen. Het is belangrijk dat we beschikken over de juiste areaalgegevens in cijfers en tekeningen.

Goede onkruidbeheersing is alleen mogelijk in combinatie met de dienst Vegen. Handig, want zo worden deze twee diensten door één aanspreekpunt gecoördineerd.

Interesse?

Ben u medewerker van een gemeente en heeft u interesse in deze dienst? Neem contact op met uw gemeente-adviseur.

mail ons
mail

Beheer openbare ruimte

Combineren?

Wist u dat we ook andere diensten in de openbare ruimte verzorgen?