Actuele updates rond onze projecten

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Consumentenbond en VEH: Snel duidelijkheid over salderingsregeling

zondag 17 juli 2016

Consumentenbond en VEH: Snel duidelijkheid over salderingsregeling

Er moet snel duidelijkheid komen over de toekomst van de salderingsregeling. Dat vinden onder meer de VNG, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Door de salderingsregeling mogen particulieren en kleine bedrijven die zonnepanelen hebben hun productie verrekenen met hun elektriciteitsverbruik. De regeling is een belangrijke stimulans voor de groei van zonnestroom in Nederland.

De regeling wordt mogelijk vanaf 2020 versoberd. Minister Kamp van Economische Zaken beslist daarover in 2017. De minister heeft eerder al aangegeven dat wanneer de regeling wordt aangepast, er een eerlijke overgangsregeling komt. De organisaties hebben in een open brief aan de minister gevraagd eerder duidelijkheid te verschaffen over de toekomst van de regeling. De regeling geldt voor alle kleinverbruikers. Naast particulieren kunnen ook bedrijven, scholen, gemeenten sportvereniging er gebruik van maken. Veel van hen zouden nu wachten op duidelijkheid voordat ze een beslissing maken. Dit zou een rem zijn op de groei van zonne-energie.

Lees hier de brief.