Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Nieuws over geothermieproject Trias Westland

Nieuws over geothermieproject Trias Westland

dinsdag 26 september 2017

Nieuws over geothermieproject Trias Westland

De nieuwsbrief voor deelnemers, omwonenden en geïnteresseerden over het geothermieproject Trias Westland is verschenen. Westland is een initiatief van Royal Flora Holland , Westland Infra en HVC.

Boortoren in aantocht!

De boortoren is gearriveerd in de Rotterdamse haven! Deze moet ingeklaard worden (douane) en zet half oktober koers naar de Lange Broekweg. Een groot deel van de toren zit in containers en een deel arriveert met speciaal transport. 
 

Voorbereiding mooi op schema

De afgelopen maanden is flink wat werk verzet op de boorlocatie van Trias Westland. In juni zijn de conductors (beschermhulzen) voor de productie- en injectieput geboord. Daarna zijn de buizen en mantels voor de kabels en leidingen gelegd en is het puingranulaat voor de fundering aangebracht. Intussen was het spannend of de heipalen van ruim 26 meter lang op tijd geleverd konden worden, maar dat zat mee. Half augustus zijn de heiwerkzaamheden gestart, voorspoedig verlopen en inmiddels afgerond.

Basis bijna gereed 
Komende weken worden de bekisting en wapening voor de fundering aangebracht en wordt de boorvloer waterdicht geasfalteerd. In de uitvoering wordt het ‘werkwater’ naar een aparte silo afgevoerd om te reinigen. Verder worden water, elektra en internet komende maand aangesloten. De basis voor de toren, installaties en het pomphuis is dus bijna klaar.

Bassin
Komende weken staan ook in het teken van het graven van het bassin van 5.000 kuub. Het bassin is bedoeld als tijdelijke buffer voor het water dat over een paar maanden uit de eerste puttest komt. Dit water kan dan nog niet geïnjecteerd worden in de tweede put en wordt in het bassin opgeslagen. Om het bassin stabiel te houden, wordt eerst een stalen damwand geslagen tussen de sloot en één van de dijken van het bassin. Om lekkages te voorkomen, wordt een dubbel zeil in het bassin getrokken. Het bassin zal bestaan uit twee vakken, waarvan één voor de ‘eerste spoeling’ met water/zand dat gefilterd zal worden. 

Verkeer Lange Broekweg stroomt vlot en veilig door

Op de boorlocatie aan de Lange Broekweg 70 is een opstelplaats gemaakt voor bouwverkeer. Er is dus alleen afslaand verkeer naar en van de boorlocatie. Vrachtverkeer met bestemming boorlocatie belt altijd eerst met de locatiemanager of er plaats is. Is dat niet het geval, dan wacht de chauffeur op één van de gereserveerde parkeerplaatsen op het terrein van Royal FloraHolland tot men op de boorlocatie kan lossen. Op deze manier kan het reguliere verkeer op de Lange Broekweg vlot en veilig doorstromen. 

Goed contact direct omwonenden en projectteam

Woensdag 13 september vond de derde informatieavond plaats voor de mensen die direct rond de boorlocatie wonen. Wederom een goede bijeenkomst! Het projectteam heeft de aanwezigen geïnformeerd over de stand van zaken rond de werkzaamheden, de precieze inrichting van de boorlocatie en de naderende boring. Aan de hand van foto’s en video vertelde de geoloog van Trias Westland wat er ondergronds gaat gebeuren en wat daarvan bovengronds te merken zal zijn. Er werd gesproken over maatregelen om overlast te voorkomen/te verminderen en hoe omwonenden gedurende de realisatiefase op de hoogte worden gehouden over het project. Het projectteam heeft regelmatig persoonlijk contact met de buren. Ook worden zij per e-mail nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de actualiteiten. Verder is er een Whatsappgroep waarmee omwonenden en het projectteam snel kunnen communiceren over dringende zaken. Het contact tussen de omwonenden en het projectteam is positief, begripvol en Trias Westland is blij met de steun voor dit project.