Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Warm huis dankzij het warmtenet

Marjolein de Boer (35 jaar) woont met haar gezin in Broek op Langedijk in een woning die is aangesloten op het warmtenet. 

Aansluiting warmtenet
Toen ik hier zo’n tien jaar geleden kwam wonen is mij niet opgevallen dat deze woning anders is dan andere. Ik merk niet veel van de aansluiting op het warmtenet. Ja, je kookt op inductie in plaats van een gasfornuis. Dat was in het begin even wennen, maar dat krijg je snel onder de knie. En inductie heeft daarnaast een groot voordeel: wanneer je niet kookt, kun je de kookplaat als extra werkblad gebruiken.

Duurzaam verwarmt
“Zo op het eerste oog zie je niet dat deze woning veel duurzamer is”, aldus Marjolein. De woning wordt eenvoudig warm en het gebruik is gelijk. In plaats van een cv-ketel hebben wij een warmte unit. We hebben altijd snel warm water en dat bevalt ons prima. Ik vind het mooi dat je op deze manier je huis duurzaam verwarmt en geen gebruik maakt van aardgas. Een brandstof die toch een keer op gaat raken.

Voorbereid op de toekomst
Bijkomend voordeel is dat wij zijn voorbereid op de toekomst. Nederland moet van het aardgas af, wij zijn dat al. Het voelt ook wel veilig om geen gas in huis te hebben.

Geen kosten aan onderhoud cv-ketel
Qua kosten weet ik niet of het goedkoper of duurder is dan verwarming via aardgas. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal omdat deze woning is opgeleverd met warmte via warmtenet van HVC. Wij hebben in ieder geval geen kosten aan vervangen of onderhouden van een cv-ketel!

Oproep aan gemeentes: ga voor duurzaam verwarmen
Wat mij betreft worden alle nieuwe woningen en woonwijken aangesloten op deze duurzame manier van verwarmen. Dat is dan ook mijn oproep aan gemeentes en inwoners: probeer daar waar mogelijk te kiezen voor deze duurzame variant. Dat woont -met het oog op de toekomst- toch lekkerder!