Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Windenergie

Windenergie is onmisbaar voor de energietransitie in Nederland. Het feit dat het in ons land vaak waait, maakt een windturbine als productiemiddel effectief. Het is een schone bron die nooit opraakt en levert direct duurzaamheidswinst op. HVC realiseerde al diverse windprojecten, waaronder windturbines in Alkmaar, Burgerveen, Middelharnis en Kralingseveer. De kracht van deze projecten is de samenwerking met onze aandeelhoudende gemeenten en waterschappen.

uitzicht windmolen kralingseveer

Windmolen Kralingseveer

Aan de voet van de Brienenoord in Rotterdam, op de afvalwaterzuiveringsinstallatie Kralingseveer, naast de A16, is een windmolen geplaatst. Met de exploitatie ervan levert HVC een bijdrage aan de regionale opgave voor productie van duurzame energie.

Ontdek dit project

Gemini offshore windpark

In de Noordzee staat het offshore windpark Gemini. Met de totale capaciteit van 600 megawatt is dit één van de grootste windparken van Europa. HVC heeft een aandeel van 10 procent en kan daarmee 173.000 mensen (78.500 huishoudens) van groene energie voorzien.

Ontdek dit project

Windmolen Decra

Windmolen Decra is de vierde windmolen op het industrieterrein de Boekelermeer in Alkmaar. De windturbine is gerealiseerd door HVC en gefinancierd door DECRA. Met de exploitatie van de windmolen wordt een bijdrage aan de regionale opgave voor productie van duurzame energie.

Ontdek dit project

Offshore windparkTrianel Borkum West II

HVC participeert in het offshore windpark Trianel Borkum West II, voor de kust van het Duitse waddeneiland Borkum. Naast HVC zijn ook 33 lokale Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse energiebedrijven aandeelhouder.

Ontdek dit project

Windmolen Middelharnis

De windmolen staat op het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het waterschap Hollandse Delta, een aandeelhouder van HVC.

Ontdek dit project

Windmolens Sortiva

Op het terrein van Sortiva aan de Boekelerdijk in Alkmaar zijn begin 2012 twee windmolens gerealiseerd.

Ontdek dit project

Windpark Burgerveen

Drie windmolens in de polder, Burgerveen, kunnen 2.300 huishoudens van groene stroom voorzien.

Ontdek dit project