Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Windmolen Decra

Windmolen Decra is de vierde windmolen op het industrieterrein de Boekelermeer in Alkmaar. De windturbine is gerealiseerd door HVC en gefinancierd door DECRA. Met de exploitatie ervan wordt een bijdrage aan de regionale opgave voor productie van duurzame energie.

Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA)

DECRA is een revolverend fonds waarin HVC participeert met de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. Doel van de coöperatie is het aanjagen van duurzame energieproductie in de regio om vervolgens behaalde winsten te investeren in nieuwe energieprojecten. Eén van de investeringen van het stimuleringsfonds is de windmolen op het bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar. Alle leden hebben een startbedrag (naar rato van het aantal inwoners) ingelegd en HVC levert daarnaast ook haar brede technologische kennis en ervaring van duurzame energieprojecten in (warmte, biomassa, wind, zon en geothermie).  De deelnemende gemeenten hebben de doelstelling om in 2020 de CO₂-uitstoot met 20% te verminderen.

Productiecapaciteit

2,3 MW

Aantal

Aantal huishoudens voorzien van energie: 1.774

CO2-reductie

Totale reductie is gelijk aan de CO2-uitstoot van 771 personenauto's die 25.000 km per jaar rijden.

Locatie

Bedrijventerrein de Boekelermeer in Alkmaar

Om de CO2-doelstelling te behalen moeten we de regionale samenwerking op het gebied van duurzaamheid versterken. In het bereiken van deze doelstellingen heeft DECRA een duidelijke rol: het aanjagen van duurzame projecten via investeringen, waarna de opbrengsten uit deze projecten revolverend worden geïnvesteerd.

Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast, gemeente Alkmaar

Laatste update

Vertegenwoordigers van de deelnemers in DECRA

DECRA: Regionaal investeren in duurzaamheid

woensdag 05 november 2014

Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard en Schermer gaan samen met afval- en energiebedrijf HVC de samenwerking op het gebied van duurzame energieproductie in de regio vergroten. Daarvoor hebben de bestuurders op woensdag 5 november de Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA) opgericht...