Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Zonne-energie

Met de plaatsing van zonnepanelen werkt u zichtbaar aan uw duurzaamheidsambities. De installatiekosten zijn laag en eenmaal geplaatst, heeft u er nog nauwelijks omkijken naar. De meeste gemeenten en waterschappen beschikken over vele vierkante meters onbenut dakoppervlak en groenstroken. Hoeveel potentie heeft uw werkgebied? HVC Lokale Energie biedt u de mogelijkheid om op leegstaande daken en weides stroom op te wekken. Zonder investeringen en zonder aanspraak te maken op uw begroting.

Zonnepanelenveld Almere

De gemeente Almere en Zuyderzon Almere (een samenwerkingsverband van HVC en Sunwatt) realiseren een zonnepanelenveld op het braakliggend bedrijventerrein De Vaart 4 in Almere. Het zonnepark is 50 voetbalvelden groot en inwoners kunnen financieel participeren en mede-eigenaar worden.

Ontdek dit project

Zonnepark Boekelermeer

Zonnepark Boekelermeer is een energieproject op de stortplaats van het recyclebedrijf Sortiva van GPGroot en HVC. Hiermee krijgt de stortplaats Boekelermeer, gelegen naast de terreinen van HVC en GPGroot, een nieuwe tweede functie.

Ontdek dit project

Zonnepark Crayestein - realisatie 2019

Zonnepark Crayestein is een omvangrijk energieproject dat voortkomt uit de gemeentelijke ambitie van Dordrecht om in 2050 energieneutraal te zijn. Hiermee krijgt de voormalige stortplaats Crayestein een mooie tweede functie.

Ontdek dit project

Zonnepark Wieringermeer

Zonnepark Wieringermeer is een zonne-energieproject op de oostelijke kant van de voormalige afvalstortlocatie Wieringermeer van Afvalzorg. Hiermee krijgt deze stortplaats Wieringermeer een nieuwe, tweede functie. Het park bevat ruim 11.000 panelen en heeft capaciteit van 3,2 MWp. Het zonnepark is een samenwerking tussen HVC en Afvalzorg. Dit park zal begin 2019 klaar zijn.

Ontdek dit project

Zonneweide Tripkouw

HVC bereidt de ontwikkeling voor van een zonneweide aan de Tripkouw in Midwoud waarmee ruim 2.000 huishoudens van groene energie kunnen worden voorzien. Op het terrein aan de Tripkouw, dat eigendom is van de gemeente, zullen naar verwachting ruim 19.500 zonnepanelen komen. Deze wekken jaarlijks ruim 2,7 miljoen kilowattuur elektriciteit op.

Ontdek dit project

Zon op dak basisscholen en sporthallen

Steeds vaker ontstaan collectieven van inwoners die willen investeren in eigen duurzame energieproductie. Maar niet iedereen heeft een bruikbaar dak of voldoende ruimte. HVC biedt haar aandeelhouders de mogelijkheid om op deze maatschappelijke ontwikkeling in te springen en inwoners te faciliteren.

Ontdek dit project
locatie hoogheemraadschap en hollands noorderkwartier

Zon op dak hoogheemraadschap

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier verduurzaamde haar eigen hoofdlocatie door gebruik te maken van zonne-energie.

Ontdek dit project

Zon op boerderijdaken

HVC Lokale Energie heeft zo’n 32 projecten in de portefeuille waarbij we daken van agrarische bedrijven van zonnepanelen hebben voorzien.

Ontdek dit project

Zon op dak in Almere

HVC heeft op diverse sportgebouwen, scholen en gemeentelijke panden van aandeelhouders zonnepanelen geplaatst, zo ook bij de gemeente Almere.

Ontdek dit project

Zon op dak in Zwijndrecht

In de gemeente Zwijndrecht zijn gemeentelijke gebouwen van zonnepanelen voorzien, waaronder sportgebouwen en scholen.

Ontdek dit project