Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Onze groene energiebronnen

Het tegengaan van klimaatverandering en de vermindering van de uitstoot van CO2 zijn de belangrijkste doelstellingen in ons werk. Daarom werken wij aan duurzame energie- en warmteprojecten. We wekken groene energie op uit zon, wind en biomassa en van gft maken we groen gas. Dit leveren we aan u als HVC KringloopEnergie. Maar we doen meer. Zo verwarmen we met onze warmtenetten wijken in de regio Alkmaar en Dordrecht. En in het Westland zijn we bezig met de winning van aardwarmte voor de verwarming van kassen. In de projecten werken wij samen met gemeenten en waterschappen. Zo dragen we samen bij aan een schonere leefomgeving, ook bij u in de buurt! 

Bekijk onze duurzame projecten op de kaart

zon

zon

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Daarom zijn er op veel daken van gemeentelijke gebouwen zonnepanelen aangelegd door HVC.

Bekijk onze zonprojecten
wind

wind

Omdat het vaak waait in ons land, zijn windmolens effectieve energie-opwekkers.

Bekijk onze windprojecten
aardwarmte (geothermie)

aardwarmte (geothermie)

Trias Westland onderzoekt of uit de Trias-aardlaag op 4 kilometer diepte genoeg winbare warmte zit om een groot deel van de Westlandse warmtebehoefte in te vullen.

Bekijk onze geothermie projecten
warmte

warmte

HVC verbrandt restafval in haar afvalenergiecentrales. Daarbij komt warmte vrij die HVC gebruikt om elektriciteit op te wekken en het warmtenet te voeden.

Bekijk onze warmteprojecten
biomassa

biomassa

In onze bio-energiecentrale wekken we duurzame energie op door biomassa - niet herbruikbaar afvalhout en gedroogd slib - te verbranden.

Lees meer over biomassa
groen gas

groen gas

In onze vergistingsfabrieken maken we zelf groen gas.

Lees meer over ons groene gas
eenvoudig aanmelden

eenvoudig aanmelden

Aanmelden voor HVC KringloopEnergie is makkelijk en binnen 5 minuten geregeld. Vul uw gegevens in en wij regelen uw overstap.

Aanmelden