Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Kies voor ons meest voordelige aanbod voor duurzame stroom

Kies voor ons meest voordelige aanbod voor duurzame stroom

Biostroom is 100% circulaire energie

Biomassa bestaat uit niet-herbruikbaar afvalhout dat wordt ingezameld op de afvalbrengstations en uitgedroogd slib dat overblijft na het zuiveren van rioolwater. In de bio-energiecentrale wekken we jaarlijks voor ruim 60.000 huishoudens groene elektriciteit op. Zo komt jouw houtafval als groene energie weer bij je terug.

 

Bio-energiecentrale Alkmaar

Bio-energiecentrale Alkmaar

Met de bio-energiecentrale in Alkmaar produceert HVC meer dan 200.000 MWh per jaar. Dit is genoeg om 60.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. In deze centrale wordt afvalhout verbrand waarbij energie vrijkomt. Eerst maken ze er zo veel mogelijk elektriciteit van. De warmte die dan nog overblijft wordt gebruikt voor het warmtenet.

De bio-energiecentrale verbrandt jaarlijks circa 170.000 ton hout. Ongeveer 70 procent hiervan komt van de gemeenten die deelnemen in HVC. Dit afvalhout zamelen wij in via het grof huishoudelijk afval en scheiden wij in scheidingsinstallaties. 

Kies voor Biostroom uit onze bio-energiecentrale. 100% circulair en ons scherpste aanbod.

Kunnen wij je helpen?

Heb je nog een vraag of opmerking? Wij helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bellen op 088-6464100 op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.