Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

groen icoon aan de voet van de Van Brienenoordbrug

Windmolen Kralingseveer staat in Capelle aan den IJssel. Gebouwd in 2016 door HVC op het terrein van hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Jaarlijks wekt de 150 meter hoge windmolen duurzame energie op voor zo’n 2.000 huishoudens. In 2020 moet 14% van de energie in Nederland duurzaam zijn. Met de windmolen levert HVC een bijdrage aan de regionale opgave voor productie van duurzame energie. De verwachte productie is 3 MW. Dit levert een reductie van 3.000 ton CO2-uitstoot per jaar op. De molen heeft een levensduur van 20 jaar of langer.  

kom kijken in de windmolen

Altijd de windmolen al eens van binnen willen bekijken? Dat kan op 11 mei 2019. Tijdens de Molen- en Gemalendag wordt de deur van de windmolen tussen 10.00 uur en 16.00 uur opengesteld voor publiek. 
De windmolen is gevestigd naast de zuivering Kralingseveer die ook is opengesteld. Laat u rondleiden op deze locatie, kom een pannenkoek of een ijsje eten. Voor kinderen is er een springkussen. 

adres: Rivium Promenade 27, 2909 LM Capelle aan den IJssel.
Meer informatie kunt u hier vinden. 

Productiecapaciteit

3 MW

Aantal

Jaarlijks worden zo'n 2.000 huishoudens voorzien van energie.

CO2-reductie

De totale reductie (3.000 ton) staat gelijk aan de CO2-uitstoot van 1.350 personenauto's die elk 25.000 km per jaar rijden.

as-hoogte

99 meter

Hoe is de windmolen opgebouwd?

Accepteer cookies om deze video te bekijken.