Let op! U belegt buiten AFM toezicht
Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Windmolen Kralingseveer

Waait de wind ook in uw voordeel?

Groen icoon aan de voet van de Van Brienenoordbrug

Windmolen Kralingseveer staat in Capelle aan den IJssel. Gebouwd in 2016 door HVC op het terrein van hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Jaarlijks wekt de 150 meter hoge windmolen duurzame energie op voor zo’n 2.000 huishoudens. In 2020 moet 14% van de energie in Nederland duurzaam zijn. Met de windmolen levert HVC een bijdrage aan de regionale opgave voor productie van duurzame energie. De verwachte productie is 3 MW. Dit levert een reductie van 3.000 ton CO2-uitstoot per jaar op. De molen heeft een levensduur van 20 jaar of langer.  

WindVermogen Kralingseveer

Voor mensen met een groen hart die willen investeren in de windmolen, is er WindVermogen Kralingseveer. Hoe harder het waait, hoe meer rente u krijgt. 3% rente krijgt u in ieder geval. Waait het harder in een jaar, dan krijgt u 4% of zelfs 5,6% rente!
 

U kunt investeren in windmolen Kralingseveer in de vorm van een obligatie. Dit noemen wij WindVermogen Kralingseveer. U investeert eenmalig een bedrag. Hierover krijgt u 3% tot 5% rente per jaar. Het door u ingelegde bedrag wordt in tien jaar inclusief rente aan u terugbetaald. 

Een extraatje
Als u een jaar lang duurzame elektriciteit afneemt van HVC KringloopEnergie, krijgt u jaarlijks 0,3% extra rente op uw WindVermogen Kralingseveer. Als u ook nog gas of warmte van HVC KringlooopEnergie heeft, komt daar nog eens 0,3% bij. Dat is in totaal dus een extraatje van 0,6%.
 

Wat gebeurt er met uw inleg?
Van elke euro van uw inleg wordt twee derde geïnvesteerd in (de exploitatie van) windmolen Kralingseveer. Het resterende deel gebruiken we voor andere of toekomstige duurzame energieprojecten van HVC. Zo brengen we duurzame energie samen dichterbij! 

 Speciaal voor omwonenden
Omwonenden* van de windmolen hebben als eerste recht op inschrijving voor WindVermogen Kralingseveer. Dit kan van 28 maart tot 28 april 2018. De inschrijvings periode is daarna nog open t/m 30 juni 2018.
* Dit geldt voor inwoners in Capelle aan den IJssel en Rotterdam met de postcodes 2901, 2909, 2921, 3062, 3063, 3064, 3065, 3077 en 3078.

Productiecapaciteit

3 MW

Aantal

Jaarlijks worden zo'n 2.000 huishoudens voorzien van energie.

CO2-reductie

De totale reductie (3.000 ton) staat gelijk aan de CO2-uitstoot van 1.350 personenauto's die elk 25.000 km per jaar rijden.

as-hoogte

99 meter

Hoe is de windmolen opgebouwd?

Accepteer cookies om deze video te bekijken.
Inschrijven HVC WindVermogen Kralingseveer

Inschrijven voor HVC WindVermogen Kralingseveer kan van 28 maart t/m 30 juni kan HIER.