Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Warmte

Duurzame warmte via warmtenetten

Met warmte die vrijkomt bij de verwerking van niet-herbruikbaar afval verwarmen we huizen en gebouwen, zoals een zorgcentrum, zwembad of schouwburg. We bieden deze collectieve warmte aan via een warmtenet in drie regio’s; Alkmaar, Dordrecht en Assendelft.

HVC werkt hard aan het verduurzamen van de warmtevoorziening in de regio Alkmaar en de regio Dordrecht. Duizenden woningen worden de komende jaren voorzien van duurzame warmte. We gaan ‘van gas los’. De toepassing van restwarmte levert een grote bijdrage aan de transitie naar een Nederland, waarin voor aardgas geen plek meer is. Aansluiten van woningen en gebouwen, zoals een zorgcentrum, zwembad of schouwburg, op het warmtenet van HVC betekent een forse verduurzaming.

Het warmtenet in Alkmaar wordt dit jaar aangesloten op de bio-energiecentrale. Een enorme stap vooruit waardoor de geleverde warmte volledig groen wordt. Het warmtenet in Alkmaar is daarmee het meest duurzame warmtenet van Nederland.

CO2-prestatieverslag Warmte 2016

warmtenet regio Alkmaar

warmtenet regio Alkmaar

Het warmtenet in de regio Alkmaar is vijftien kilometer lang en voorziet bedrijven en woningen in de directe omgeving van duurzame warmte.

Ontdek warmtenet Alkmaar
warmtenet Dordrecht

warmtenet Dordrecht

Dordrecht wil nog duurzamer worden. Samen met de gemeente en woningcorporaties zetten we ons in voor een collectief warmtenet.

Ontdek warmtenet Dordrecht
warmtenet Assendelft

warmtenet Assendelft

Ook in Zaanstad beheert HVC een warmtekrachtkoppeling en het bijbehorende warmtenet. De geproduceerde warmte verwarmt naastgelegen huizen en bedrijven.

Lees meer over warmte
aanmelden warmte

aanmelden warmte

Leveren we warmte aan u? Bekijk de informatie die voor u van belang is.

Alles over warmte