Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Zon op dak basisscholen en sporthallen

Steeds vaker ontstaan collectieven van inwoners die willen investeren in eigen duurzame energieproductie. Maar niet iedereen heeft een bruikbaar dak of voldoende ruimte. HVC biedt haar aandeelhouders de mogelijkheid om op deze maatschappelijke ontwikkeling in te springen en inwoners te faciliteren. We investeren in het plaatsen van zonnepanelen op basisscholen, bedrijven en bij gemeenten. Hiermee wekken we groene energie op en voorkomen we de uitstoot van CO2. Zo houden we met elkaar de lucht schoon.

Direct zichtbaar voor de jonge generatie

Wat is energie en hoe kunnen we de zon of wind benutten? Door daken van basisscholen of sportcomplexen te gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen wordt lokale energie direct zichtbaar voor jong en oud. Via de Energiecoöperatie Dordrecht heeft HVC al diverse schooldaken benut voor zonne-energie. De deelnemende scholen in Dordrecht zijn een voorloper in het gebruik van energie en maken duurzaamheid direct tastbaar voor de leerlingen op deze scholen.   

Aantal projecten

19 zon op dak projecten in Dordrecht

Locatie

Bijvoorbeeld op basisscholen, bij een atletiekbaan en andere gebouwen nabij sportcomplexen in de gemeente Dordrecht.

Capaciteit

Van de opgewekte elektriciteit kunnen jaarlijks 86 huishoudens van elektriciteit worden voorzien.

CO2 reductie

De totale reductie is gelijk aan de CO2-uitstoot van 37 personenauto's die elk 25.000 km per jaar rijden.

Energiecoöperatie Dordrecht

Deze projecten zijn gerealiseerd door De Energiecoöperatie Dordrecht (ECD), een lokaal duurzaam energiebedrijf. De coöperatie is in juli 2012 opgericht door de gemeente Dordrecht en energie- en grondstoffennutsbedrijf HVC. De ECD helpt de gemeente Dordrecht om haar ambities rond duurzame energie en energiebesparing te bereiken. De ECD richt zich op energiebesparing, energieproductie en energielevering.