Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Zonnepark Crayestein (realisatie 2019)

Zonnepark Crayestein is een omvangrijk energieproject dat voortkomt uit de gemeentelijke ambitie van Dordrecht om in 2050 energieneutraal te zijn. Hiermee krijgt de voormalige stortplaats Crayestein een mooie tweede functie. Het park zal bestaan uit ruim 11 duizend zonnepanelen en in april 2019 klaar zijn. De Energiecoöperatie Dordrecht (ECD), een samenwerking tussen gemeente Dordrecht en HVC, is initiatiefnemer van het zonnepark. De ECD werkt hiervoor samen met Afvalzorg en HVC, die kennis inbrengen van duurzame energieopwekking op stortplaatsen.

Project van Energiecoöperatie Dordrecht

De ECD wil inwoners van de Drechtsteden de mogelijkheid geven om financieel  te investeren. Hiermee profiteren inwoners mee van de opbrengsten van het zonnepark. Nadere gegevens over deze participatie komen naar verwachting in 2019 beschikbaar.   

Locatie

Stortplaats Crayestein Dordrecht

Aantal

Circa 11.000 zonnepanelen

Vermeden CO2

De CO2-reductie staat gelijk aan 1800 ton per jaar.

Voldoende groene stroom

voor het jaarverbruik van 950 huishoudens.

Laatste update

Start bouw Zonnepark Crayestein

dinsdag 04 december 2018

In Dordrecht is onlangs gestart met de bouw van een groot zonnepark. Deze komt op het voormalige stortterrein Crayestein van HVC in Dordrecht. Op het zonnepark komen ruim 11.700 panelen (3,5 hectare). Daarmee wekt het park 3,5 miljoen kilowattuur elektriciteit op, voldoende voor 1.200 gezinnen....