Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

100-100-100.nu: donatie voor Stichting De Noordzee

maandag 12 december 2016

100-100-100.nu: donatie voor Stichting De Noordzee

HVC heeft 5610 euro gedoneerd aan Stichting De Noordzee. Het bedrag is bij elkaar gebracht door de deelnemers van 100-100-100.nu, het project waarbij 3500 mensen in 29 gemeenten honderd dagen lang intensief bezig waren met afval scheiden en afval voorkomen. Stichting De Noordzee zet de donatie in om visserij-afval in de Noordzee te voorkomen. Floris van Hest, directeur van Stichting De Noordzee, ontving de donatie uit handen van HVC directeur Dion van Steensel.

Werken aan duurzame doelen
Directeur HVC Dion van Steensel: “De duurzame ambities van Stichting de Noordzee sluiten goed aan bij die van HVC. Wij maken vooral mensen thuis bewust van het belang van afval scheiden en zij doen dat op zee. Daarom vinden wij het belangrijk dat deze stichting zijn werk goed kan doen." Floris van Hest: “We zijn bijzonder dankbaar voor de bijdrage van HVC. Met deze donatie komen we weer een stukje dichter bij een schone Noordzee.” De bijdrage gaat naar een project waarmee Stichting De Noordzee samen met andere partijen de hoeveelheid netten in de Noordzee wil terugdringen. Het aanpakken van de bron is hierbij een leidend principe. Oude en overtollige netten worden zoveel mogelijk ingezameld en gerecycled.

Deelnemers spaarden punten
Eerder dit jaar lieten deelnemers van 100-100-100.nu zien dat door goed scheiden van afval er nog maar 27,5 kilo restafval per persoon per jaar overblijft. Door het wekelijks wegen van hun gescheiden afval en het uitvoeren van opdrachten spaarden deelnemers voor punten. Behalve de punten uitgeven in de bijbehorende webshop, konden deelnemers deze doneren aan Stichting De Noordzee en dit bracht een bedrag van 5.610,- euro op.