Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

3500 mensen beginnen deze week aan de uitdaging

maandag 04 april 2016

3500 mensen beginnen deze week aan de uitdaging

Voor 100-100-100.nu, het project waarin 100 mensen, gedurende 100 dagen, 100% van hun afval scheiden, hebben zich in totaal meer dan drieduizend deelnemers aangemeld! Deze week gaan in 29 gemeenten inwoners van start om te zien hoeveel minder restafval ze kunnen produceren, en hoe ze afval kunnen voorkomen.

Het grootste deel van de materialen in ons huishoudelijk afval kunnen we hergebruiken of recyclen. Van materialen zoals plastic, papier en gft maken we nieuwe producten. Maar dat kan alleen als we ons afval thuis scheiden. We kunnen zelf ook onze hoeveelheid afval flink terugdringen. Bijvoorbeeld door bewust boodschappen te doen. In 100-100-100 ervaren de deelnemers hóe.

Op www.100-100-100.nu hebben alle deelnemers toegang tot een persoonlijke pagina om wekelijks de weegresultaten van hun hoeveelheid restafval, oud papier, gft en plastic in te voeren. Er is elke dag iets nieuws te doen óf te zien op 100-100-100.nu, zoals de weekopdracht, de video met de afvalcoach en bijzondere verhalen van teamgenoten. Op het forum kunnen de deelnemers ervaringen delen en eigen tips over afvalscheiding en -preventie kwijt.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit.
HVC zet zich samen met gemeenten in om zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen uit afval te behouden. Er wordt per gemeente gekeken naar de optimale manier van afval scheiden; hoe maken we het inwoners zo makkelijk mogelijk om hun afval apart te houden? En wat kunnen inwoners zelf doen? Want inwoners spelen een hoofdrol bij het scheiden van afval. Met 100-100-100 komt HVC echt bij de mensen ‘thuis’ en kunnen mensen daadwerkelijk ervaren hoe makkelijk het is om afval te scheiden. Het is een kwestie van doen. Als meer en meer inwoners hun afval nog beter scheiden, blijven meer waardevolle materialen behouden voor hergebruik en recycling. Zo vormt afval de basis voor nieuwe producten. Eerdere ervaringen met 100-100-100 hebben laten zien dat het een sport wordt om zo min mogelijk restafval over te houden. Lukt het om in alle gemeenten met minstens 100 huishoudens, 100 dagen, 100% afval te scheiden en veel minder restafval over te houden? Volg de deelnemers en hun afvaluitdaging, op www.100-100-100.nu.