Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Afval scheiden op school: jong geleerd is oud gedaan

vrijdag 09 maart 2018

Afval scheiden op school: jong geleerd is oud gedaan

Met veel tromgeroffel, een uniek afvallied en speciale gasten (zoals mevrouw Ananas, juf Blik, juf Doos en meneer Rest)  is Samenwerkingsschool De Wending uit Bant, vrijdag 9 maart gestart met afval scheiden op de school. In aanwezigheid van wethouder Andries Poppe en de chauffeurs van HVC  startte hiermee het project  om op school gft en etensresten, papier, plastic, blik en drinkpakken en restafval te scheiden in gemeente Noordoostpolder.

De gemeente ondersteunt dit door de kosten voor de inzameling van de bakken (door HVC) op zich te nemen, met als tegenprestatie het zwerfafval vrij houden van de omgeving van de school.  Ook basisschool De Schalmei uit Bant doet mee en introduceerde in de middag het afval scheiden op school..

Na de ludieke start, konden alle kinderen een kijkje nemen bij de wagen van HVC-chauffeurs Jan en Lammert.  Vervolgens bezochten de chauffeurs alle groepen en deelden zij afvalbakken voor papier, gft en restafval uit. De oude restafval bak werd omgedoopt tot een plasticbak. Jan en Lammert legden daarbij uit waarom het belangrijk is om afval te scheiden en hoe ze dit kunnen doen.

Het scheiden van afval op scholen sluit aan bij het beleid van de gemeente. Door afval zoveel mogelijk apart in te zamelen, kan er zoveel mogelijk worden hergebruikt. De scholen dragen eraan bij dat scheiden van afval een gewoonte wordt. Jong geleerd is immers oud gedaan.