Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Afvalcoaches aan de deur

donderdag 14 april 2016

Afvalcoaches aan de deur

Nu de inwoners van Koggenland een extra bak aan huis hebben om plastic, pak en blik in apart te houden, gaat vanaf deze week ook de pilot ‘Afvalcoach’ van start. Afgelopen maandag stelden de afvalcoaches zich voor aan Koos Knijn, wethouder Milieu. Inwoners kunnen vanaf nu de afvalcoaches aan de deur verwachten of op straat tegenkomen. 

Op de dagen dat afval wordt ingezameld, kunnen inwoners de afvalcoaches van HVC tegenkomen. Ze zijn in de wijken aanwezig om in gesprek te gaan over afval scheiden. Ook beantwoorden de afvalcoaches vragen en laten ze zien welk afval in welke bak hoort en geven ze handige tips. Op kaarten die ze aan de afvalbakken hangen, geven ze aan of het afval goed is gescheiden of dat het misschien beter kan.

De pilot ‘Afvalcoach’ in Koggenland duurt een half jaar. Door inwoners te informeren over afval scheiden en ze daarbij te helpen, willen de gemeente en HVC ervoor zorgen dat nog meer huishoudelijk afval wordt gescheiden. Want door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waarvan weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt.

De afvalcoaches zijn te herkennen aan hun witte jasjes met daarop de tekst “Afvalcoach”. Ze zijn te bereiken via afvalcoach@hvcgroep.nl of via de klantenservice van HVC via gratis telefoonnummer 0800-0700. Vanaf medio mei houdt de afvalcoach inloopspreekuren. Data en tijdstippen hiervoor worden bekend gemaakt op de website van de gemeente en in Koggennieuws.