Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Afvalpassen voor toegang afvalbrengstations

dinsdag 20 juni 2017

Afvalpassen voor toegang afvalbrengstations

Inwoners van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen met (oude) ReinUnie passen hebben een nieuwe HVC afvalpas ontvangen. Inwoners die al een HVC afvalpas hebben, krijgen geen nieuwe pas toegestuurd. De HVC afvalpas biedt toegang tot de afvalbrengstations in Beverwijk én Velsen en vervangt de ReinUnie pas. Sinds maandag 26 juni gaan de slagbomen bij de afvalbrengstations alleen nog maar open met de HVC afvalpas. Grof afval kan van maandag tot en met zaterdag worden weggebracht.   

Registratiegegevens afvalpas
Alleen bezitters van een geldige afvalpas worden toegelaten tot het afvalbrengstation. De nieuwe afvalpas heeft een ingebouwde chip, voorzien van een unieke code. Deze is gekoppeld aan een straat en huisnummer. Op de afvalpas zelf staan geen persoonsgegevens opgeslagen. De chip in de afvalpas registreert het bezoek aan het afvalbrengstation. Deze gegevens worden alleen gebruikt om het aantal afvalstortingen aan de gemeente te kunnen rapporteren. Voor meer informatie over de werking van uw afvalpas verwijzen wij naar de privacy verklaring op onze website.  

Wat kunt u brengen naar het afvalbrengstation?
Bij het afvalbrengstation kan grof afval worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair. Maar u kunt er ook terecht voor het brengen van bijvoorbeeld grof tuinafval, bouwafval en klein chemisch afval zoals halfvolle verfblikken. De materialen van het grof afval zijn waardevol en dienen als grondstoffen voor nieuwe producten. Spullen die herbruikbaar zijn kunt u inleveren bij het kringloopbedrijf Noppes op het afvalbrengstation. Binnenkort start HVC met een gratis aanhangwagenservice. U kunt dan een aanhangwagen lenen om grof afval naar het afvalbrengstation te brengen. Meer weten over grof afval

Locaties afvalbrengstations
Velsen: Amsterdamseweg 10, Velsen-Zuid
Beverwijk: Binnenduinrandweg op het BUKO bedrijventerrein, Beverwijk
Bekijk de openingstijden