Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Bak voor plastic, blik en pak voor inwoners Hollands Kroon

vrijdag 10 maart 2017

Bak voor plastic, blik en pak  voor inwoners Hollands Kroon

In april verandert de inzameling van afval in Hollands Kroon en krijgen de inwoners een bak voor plastic, blik en pak. Deze extra bak maakt het voor inwoners nog makkelijker om afval te scheiden en er blijft minder restafval over. De bak voor restafval wordt daarom eens per vier weken geleegd bij inwoners die in laagbouw wonen.

Nu komen in Hollands Kroon nog veel herbruikbare materialen terecht in de restafvalbak. Dat is zonde want door afval goed te scheiden, kunnen van waardevolle grondstoffen weer nieuwe producten worden gemaakt.

Wijziging van de inzameling
HVC leegt de bak voor plastic, blik en lege pakken eens per vier weken. Op dit moment bestaat het restafval in Hollands Kroon voor 80% uit materialen die er niet in horen. Als gft en etensresten, plastic, blik en lege pakken, glas, oud papier en karton goed apart worden gehouden, blijft er nog maar weinig restafval over. Daarom wordt de restafvalbak vanaf de invoering van de plastic-container eens per vier weken geleegd. Voor gft blijft HVC eens per twee weken langskomen.

Levering bak
HVC heeft het bedrijf Inovim ingehuurd om de nieuwe bakken voor plastic, blik en pak (grijs met een oranje deksel) bij de woningen aan te bieden. Inwoners hoeven hiervoor niet thuis te zijn. Een week voor de komst van de bakontvangen de inwoners een brief van HVC waarin staat wanneer deze wordt geleverd.

Meer scheiden, minder verspillen
Het is belangrijk om afval goed te scheiden. De container voor plastic, blik en pak is één van de manieren om dit te stimuleren. Inwoners van de gemeenten Schagen en Medemblik hebben de plastic bakal een tijdje in gebruik en de eerste inzamelresultaten zijn erg positief. Er is nu al twee keer zoveel afval opgehaald dan met de inzameling met zakken. Samen kunnen we meer afval scheiden en daarmee verspillen we minder waardevolle materialen.