Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Bewonerscoaches: in Zaanstad het aanspreekpunt op straat

maandag 13 juni 2016

Bewonerscoaches: in Zaanstad het aanspreekpunt op straat

Bent u ze al tegengekomen op straat? De Bewonerscoaches van het BewonersBedrijf? Ze zijn te herkennen aan hun witte hesjes, met op de achterkant de i van Informatie. Bewonerscoaches zijn medebewoners van Zaanstad en hebben het doel bewoners te informeren over diverse onderwerpen die voor u belangrijk zijn.

Vanaf begin april lopen de Bewonerscoaches regelmatig in diverse wijken in Zaanstad rond. Op dit moment zijn zij het aanspreekpunt voor bewoners die vragen hebben over het nieuwe systeem van grondstoffenscheiding dat in april in Krommenie, Wormerveer, Rooswijk en Zaandam-Zuid van start is gegaan. In 2017 en 2018 zal in alle wijken van Zaanstad deze nieuwe wijze van afvalinzameling (of eigenlijk: grondstoffeninzameling) uitgerold worden en zullen de Bewonerscoaches door heel Zaanstad te vinden zijn.

Door het inzetten van de Bewonerscoach in de wijken zelf, kunnen bewoners rekenen op ondersteuning bij vragen op allerlei gebied. Zij gaan in gesprek met bewoners, signaleren onvolkomenheden en andere problemen, en dragen in overleg bij aan de oplossingen. De kracht van de Bewonerscoach is dat zij zelf bewoners zijn en uw vragen en problematiek dus als geen ander herkennen.

In Poelenburg zijn de Bewonerscoaches regelmatig op straat aanwezig om voorlichting te geven over het op de juiste manier aanbieden van grofvuil. Zij werken samen met de chauffeurs van het BewonersBedrijf, gemeente en HVC. Zo proberen zij gedragsverandering te bewerkstellingen, maar ook erachter te komen wat er leeft onder de bewoners.

Het is de bedoeling de Bewonerscoach op steeds meer onderwerpen in te gaan zetten. Omdat het voor u als bewoner van Zaanstad prettig en gemakkelijk is direct contact te hebben met mensen die u kunnen helpen of informeren. Zo maken we met z’n allen de stad leefbaarder!