Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Chemo van uw taxus-snoeisel

donderdag 19 mei 2016

Chemo van uw taxus-snoeisel

Het snoeiseizoen voor de taxus komt er weer aan. Dit is dan ook hét moment om met uw snoeiafval bij te dragen aan de productie van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Dit doet u door de gesnoeide taxusscheuten tussen 15 juni en 31 augustus in te leveren bij het afvalbrengstation in uw gemeente in de bak van ‘Vergroot de hoop’.

De Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof voor kankerbestrijdende geneesmiddelen. Elke volle bak met het taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. De Taxus Baccata komt niet overal in de wereld voor, maar wel veel in Nederland. Daarom is het snoeisel van uw taxushaag ook zo waardevol.  Bovendien doneert stichting ‘Vergroot de Hoop’ per volle bak met taxussnoeisel ook nog eens 30 euro aan Villa Joep. 

Hoe kan ik bijdragen?
Vang het snoeisel apart op in een doek of zeil. Verzamel de jonge taxusscheuten in lengtes van maximaal 30 centimeter. Vanaf woensdag 15 juni staat er op het afvalbrengstation een speciale bak van stichting Vergroot de Hoop. Hier kunt u uw taxussnoeisel in kwijt. Voor het afvalbrengstation bij u in de buurt en openingstijden kijkt u op www.hvcgroep.nl.

Vergroot de hoop
HVC organiseert deze de taxus-inzameling jaarlijks samen met de stichting Vergroot de Hoop. Deze stichting zet zich in de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk jong taxussnoeisel in te zamelen. Meer informatie over de actie van Vergroot de Hoop vindt u op www.vergrootdehoop.nl