Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Chemo van uw taxus-snoeisel

donderdag 01 juni 2017

Chemo van uw taxus-snoeisel

Het snoeiseizoen voor de taxus komt er weer aan. Reden voor de stichting ‘Taxus voor Hoop’ om samen met HVC en haar gemeenten campagne te voeren. Taxusscheuten bevatten een belangrijke grondstof voor chemokuren ter bestrijding van bepaalde typen kanker. Tot 31 augustus 2017 kunnen inwoners hun taxus-snoeisel inleveren bij de afvalbrengstations van HVC in de bak van ‘Taxus voor Hoop’. De organisatie zamelt alle taxus in en voorziet chemo-producenten daarmee van een grondstof. Per volle bak gaat er een donatie van 30 euro naar Pink Ribbon, de organisatie die zich inzet voor bestrijding van borstkanker. Als gemeenten een ander goed doel  - verbonden aan kankerbestrijding -  hebben bepaald, gaat de donatie daarnaartoe.

Zo werkt Taxus voor Hoop
De Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof baccatine voor kanker bestrijdende geneesmiddelen. Elke volle bak met het taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. De Taxus Baccata komt niet overal in de wereld voor, maar wel veel in Nederland, wat Nederland een belangrijk leverancier van de grondstof maakt. De stichting ‘Taxus voor Hoop’ doet per volle bak taxus-snoeisel een donatie van 30 euro aan Pink Ribbon of een vooraf bepaald ander goed doel.

Hoe kunnen inwoners bijdragen?
Inwoners die mee willen doen aan de actie ‘Taxus voor hoop’ krijgen het advies hun taxus- snoeisel apart op te vangen in een doek of zeil, liefst jonge taxus-scheuten, geknipt in lengtes van maximaal 30 centimeter. Tot 31 augustus 2017 staat er op alle afvalbrengstations van HVC een speciale bak van stichting ‘Taxus voor Hoop’. Hier kunnen inwoners hun taxus-snoeisel in kwijt. Bekijk het afvalbrengstation bij u in de buurt en openingstijden.

De organisatie Taxus voor Hoop
HVC organiseert jaarlijks taxus-inzameling, dit jaar voor het eerst voor de stichting ‘Taxus voor Hoop’. Deze stichting zet zich in voor de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk jong taxus-snoeisel in te zamelen. Meer informatie over de actie van ‘Taxus voor Hoop’ vindt u op www.taxusvoorhoop.nl