Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dag van de Duurzaamheid

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid vragen we extra aandacht voor het goed scheiden van afval en het verduurzamen van Nederland door onder andere de aanleg van warmtenetten. Ook zijn er leuke activiteiten georganiseerd:

Gratis Jekko 
Bezoekers aan het afvalbrengstation krijgen op 10/10 allemaal een Jekko; dit is een kartonnen box met meerdere vakjes waarin je handig klein afval apart kunt houden. Elektrische apparaten bijvoorbeeld, of batterijen.

Feest in Dordrecht
In Dordrecht is het extra feest: daar start de eerste basisschool in de gemeente met het scheiden van afval. De leerlingen van De Keerkring kunnen dus vanaf de Dag van de Duurzaamheid netjes hun bananenschillen en pakjes drinken apart weggooien. En als ze het op school al scheiden, is de kans groot dat ze het thuis ook doen. En doen hun ouders ook gelijk mee!

Duurzaamheidsmarkten
Zaterdag 13 oktober zijn er twee duurzaamheidsmarkten waar we acte de presence geven;  er zijn collega’s aanwezig op een markt in Zwijndrecht en we zijn bij het Groene Festival in Wormerveer. In Wormerveer worden onze collega’s bijgestaan door Diederik Samsom, die op het festival een met inwoners in gesprek gaat over de verduurzaming van Nederland. De bezoekers kunnen ook de VR-experience van HVC beleven. Met de VR-bril op de neus zitten ze midden in het proces van vergisten en composteren van gft. Zo maken ze zelf mee wat de weg is die gft aflegt voordat het groen gas of compost is. Het is weer een nieuwe manier waarop we inwoners willen informeren en motiveren om hun gft en etensresten in de goede bak te gooien. 

Als je ook een steentje wilt bijdragen aan een beter milieu: download de HVC-app of kijk online op de afvalwijzer om snel te weten in welke bak jouw afval hoort.