Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Door leverancier met asbest verontreinigd straalgrit in de bio-energiecentrale gebruikt

woensdag 11 oktober 2017

Door leverancier met asbest verontreinigd straalgrit in de bio-energiecentrale gebruikt

Bij reinigingswerkzaamheden in de bio-energiecentrale in Alkmaar is door een leverancier onlangs straalgrit gebruikt waarin sporen van asbest zijn teruggevonden. Dit is het gevolg van een aangevoerde batch vervuild straalgrit waar meerdere (o.a. afval-) bedrijven nadelen van ondervinden.

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het in de bio-energiecentrale gebruikte straalgrit verontreinigd is met een kleine hoeveelheid asbest. Op geen van de kleefmonsters zijn verontreinigingen aangetroffen. Dit betekent dat in de naast liggende omgeving waar het straalgrit is gebruikt geen sporen van asbest zijn aangetroffen. Er is een gespecialiseerd reinigingsbedrijf ingeschakeld om het nog aanwezige straalgrit zorgvuldig te verwijderen.

Voorzorgsmaatregelen
Afgelopen vrijdag heeft HVC voorzorgsmaatregelen genomen nadat ons het bericht bereikte over mogelijk vervuild straalgrit dat toegepast is bij reinigingswerkzaamheden in de bio-energiecentrale. Een gedeelte van de bio-energiecentrale in Alkmaar, waar de reinigingswerkzaamheden plaatsvonden, is vrijdag direct ontruimd en gesloten. Een aantal andere locaties op het terrein in Alkmaar, waar recentelijk werkzaamheden hebben plaatsgevonden zijn eveneens afgezet.

Heeft u n.a.v. dit bericht vragen dan kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar: communicatie@hvcgroep.nl