Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Duurzamer leven? Het kan met deze 10 tips

dinsdag 10 oktober 2017

Duurzamer leven? Het kan met deze 10 tips

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. Een speciale dag waarop duurzame ideeën en initiatieven extra aandacht krijgen. Behalve goed afval scheiden is er natuurlijk heel veel te doen om zelf duurzamer te leven. We zetten tien tips op een rijtje.

Onze top 10 Duurzame tips:

  1. Een klein restje terpentine, verf of olie over? Nagellak? Oude medicijnen? Spoel ze niet door de gootsteen, maar lever ze apart in bij het klein chemisch afval op het afvalbrengstation.
  2. Met een hippe waterfles heeft u altijd vers drinkwater bij de hand en hoeft u nooit meer een plastic wegwerpflesje te kopen.
  3. Stap over op duurzame verlichting. LED verlichting is iets duurder in aanschaf maar zorgt uiteindelijk voor minder energiekosten.
  4. Start een groentetuintje, dit kan ook op een balkon. Lekker vers, gezond, goed voor het milieu én het zorgt ook voor minder (plastic) verpakkingsmateriaal. Een duurzame aanrader!
  5. Hang een douchecoach in de douche. Zo’n zandlopertje maakt u bewust van het beperken van het waterverbruik en voor kinderen is het vaak net een spelletje. Ook scheelt het om de kraan dicht te houden tijdens het tandenpoetsen.
  6. Eten over? Vries eens wat vaker eten in, geef het weg of maak soep van restjes. Alle kleine en grote beetjes opgeteld, gooien we per jaar in Nederland zo’n 40 kilo aan eten weg.
  7. Nieuwe kleding nodig? Denk eens aan ruilen of een tweedehandswinkel. En op Kiesduurzamemode.nl vindt u tips en links om te kiezen voor duurzame mode.
  8. Nog geen duurzame energie? Denk eens na over een overstap naar groene energie. Dit kan naar HVC KringloopEnergie zijn of naar één van de andere groene energieaanbieders. Als het financieel uitkomt, overweeg dan extra (vloer of dak)isolatie, een zonneboiler of zonnepanelen.
  9. Wees kritisch naar uw apparaten. Soms bespaart een nieuwe koelkast zoveel energie ten opzichte van de oude dat de aankoop binnen 3 jaar is terugverdiend. Een koelkast met energielabel A+++ is alweer 50% zuiniger dan label A+.
  10. Controleer regelmatig of uw zonnepanelen en zonneboiler hun werk nog doen. Het zou zonde zijn als ze ongemerkt zijn uitgevallen en uw energierekening alsnog oploopt.