Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Eerste bakken voor plastic, blik en pak in Alblasserdam afgeleverd

woensdag 08 maart 2017

Eerste bakken voor plastic, blik en pak in Alblasserdam afgeleverd

Op maandag 6 maart heeft wethouder Peter Verheij samen met HVC de eerste bakken voor plastic, blik en pak uitgedeeld aan de laagbouwwoningen in Alblasserdam. Afval kan in Alblasserdam nog veel beter gescheiden worden. Daarom krijgen de inwoners hun eigen bak. In andere gemeenten is dit al succesvol gebleken. De aangeboden hoeveelheid plastic, blik en pak neemt toe en het restafval neemt af.

Verzamelcontainers
De grote verzamelcontainers in het dorp blijven ook beschikbaar. Wel heeft de gemeente er een aantal verplaatst naar een andere locatie. Bewoners van hoogbouw kunnen zodoende ook dichtbij huis hun plastic afval kwijt. Omdat alle inwoners hiermee goed de gelegenheid hebben dit afval aan te bieden, stopt de inzameling van de plastic zakken via de haken aan lantaarnpalen. Op 3 maart is de laatste ophaaldag waarna de haken worden weggehaald. De locaties van de verzamelcontainers vindt u op www.alblasserdam.nl (zoek op 'afval').

Meer recyclen, minder verbranden
Wethouder Peter Verheij: “Plastic, blik en pak zijn waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Nu belanden deze grondstoffen vaak nog in de restafvalcontainer. Dat is jammer want restafval gaat de verbrandingsoven in en wordt niet hergebruikt. Alblasserdam wil bijdragen aan een beter milieu. Willen we écht resultaat boeken dan moeten we er allemaal onze schouders onder zetten. Als je goed afval scheidt, houd je ook nauwelijks restafval over.''

Het gesorteerde afval wordt naar fabrieken getransporteerd. Daar gaat het sorterings- en reinigingsproces verder waarna er een nieuwe grondstof van wordt gemaakt. Vervolgens leveren zij dit aan de fabrieken van de producten. Zo is de cirkel rond.

Grondstoffenplan
De wijzigingen in de inzameling van plastic, blik en pak zijn onderdeel van het grondstoffenplan van de gemeente. Het doel van de maatregelen in dit plan is dat iedere inwoner in 2020 nog maar 100 kilo restafval per jaar inlevert. Op dit moment is het nog 233 kilo.