Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Eerste container voor plastic, blik en pak in Medemblik bezorgd

maandag 30 mei 2016

Eerste container voor plastic, blik en pak in Medemblik bezorgd

Wethouder Hans Tigges bezorgde maandag 30 mei de eerste container voor plastic, blik en lege pakken in de gemeente Medemblik. Meneer Jellema uit Opperdoes ontving als een van de eersten de nieuwe bak. Met de nieuwe container wordt het makkelijker om plastic, blik en pak te scheiden.

Alle huishoudens in Medemblik met een container voor restafval en gft, ontvangen de nieuwe container aan huis voor het scheiden van plastic, blik en pak. Wethouder Tigges: “Laten we deze kans met zijn allen pakken om ons afval nog beter te scheiden. Beter scheiden betekent meer recycling van grondstoffen en dat is weer goed voor ons milieu.”

De container is grijs met een oranje deksel. HVC heeft het bedrijf Inovim ingehuurd om de containers bij de woningen aan te bieden. Tegelijkertijd wisselt HVC ook de container voor restafval om voor een nieuw exemplaar.

Inwoners van de gemeenten Opmeer, Drechterland, Stede Broec en Koggenland hebben inmiddels de container voor plastic, blik en pak gekregen. HVC haalt in deze gemeenten nu drie keer zoveel plastic, pak en blik op als voorheen met de inzameling van zakken. De ervaringen zijn er positief. Nu is gemeente Medemblik aan de beurt.