Enthousiaste deelname scholen wedstrijd textielinzameling

Van 13 t/m 17 mei organiseerde HVC als proef in samenwerking met vier gemeenten – Bergen, Dordrecht, Lelystad en Medemblik – een inzamelactie voor basisscholen om zoveel mogelijk textiel in te zamelen.  Hieraan deden met veel enthousiasme 17 scholen mee.

Met deze actie willen we de bewustwording vergroten dat textiel waardevol is, dat we het kunnen hergebruiken of recyclen en het dus niet in het restafval hoort. De scholen krijgen een inzamelvergoeding per kg ingezameld textiel. De winnende school per gemeente krijgt een excursie naar HVC of textielsorteercentrum aangeboden.

Prijsuitreikingen
Er deden 17 basisscholen mee. Het enthousiasme bij leerlingen, ouders en docenten was groot. Zo werd er gespaard voor schoolreisjes of voor nieuwe inrichting van schoolpleinen. In totaal is in deze week bijna 15 ton textiel ingezameld, gemiddeld zo’n 4 kg per leerling. Dinsdag 5 juni hebben wethouder Jan Houtenbos en Gertjan de Waard een cheque uitgereikt aan de winnende school in gemeente Bergen (zie foto). Op vrijdagochtend 7 juni PCB Koggeschip uit Medemblik de cheque overhandigd van wethouder Dirk Kuijpers als winnaar van deze gemeente. Groep 8 van deze school gaat op excursie naar Cinema Oost. In de middag reikte wethouder Elly van Wageningen een cheque uit basisschool De Fontein. Hier krijgt groep 7/8 een excursie bij de afvalenergiecentrale in Alkmaar. Deze school won de wedstrijd van zes andere scholen uit Lelystad.