Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

E-waste race tussen scholen in Flevoland/Westland

dinsdag 07 maart 2017

E-waste race  tussen scholen in Flevoland/Westland

Van 13 maart tot en met 7 april 2017 loopt de E-waste race in Flevoland en Westland. Tien basisscholen nemen het bij de E-waste race tegen elkaar op om in vier weken zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Mensen kunnen hun elektronisch afval aanmelden op www.ewasterace.nl.

Leerzaam
Op een vooraf afgesproken tijd wordt het klein elektronisch afval dan opgehaald door scholieren. Op deze website wordt de score tussen de scholen online bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar NEMO Science Museum in Amsterdam voor de hele groep. De E-waste race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.
 
Welke scholen?
Deelnemende scholen zijn De Alb. Schweitzer-School, De Zeester, Maharishi Basisschool De Fontein, Het Kompas, De Kameleon, Pius X, De Aventurijn, Fondali (voorheen Jan Rothaan), CBS De Rank en De ZevensterDe E-waste race in deze regio is een initiatief van HVC en Weee Nederland.