Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Extra aandacht voor gft en etensresten in BHV-gemeenten

donderdag 23 november 2017

Extra aandacht voor gft en etensresten in BHV-gemeenten

Mogen botjes bij het gft? Wat doe ik met eierschillen? Wat gebeurt er eigenlijk met het gft? Allemaal vragen die u vanaf half december kunt stellen aan de afvalcoaches van HVC. Zij maken deel uit van de campagne van de gemeente  en HVC over gft en etensresten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat in de BHV gemeenten regelmatig ander afval in de gftbakken belandt.  Dat is jammer want dan gaat de inhoud van die bak verloren voor recyclen. 

De afvalcoaches gaan vanaf 11 december de wijk in en om met u te praten over het belang van afval scheiden en gft en etensresten. Op 14 december loopt wethouder Jacqueline Dorenbos van Beverwijk  met de afvalcoaches mee. Eind januari en begin maart gaan ook de wethouders van Heemskerk en Velsen  met de afvalcoaches op pad. Na het gesprek met de afvalcoach krijgen inwoners een handige snijplank die eraan herinnert de snijresten apart te houden. 

Gft en etensresten wordt biogas en compost
Uit onderzoek blijkt dat mensen binnen deze gemeenten regelmatig restafval in de gft-container doen. Het gevolg is dat de vervuilde gft-lading niet meer geschikt is om er biogas en compost van te maken.  Uiteindelijk wordt het dan toch verbrand. Dat is natuurlijk jammer