Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Extra inzet op afvalinzameling Zaanstad

woensdag 21 juni 2017

Extra inzet op afvalinzameling Zaanstad

Op een aantal plekken in Zaanstad is de afgelopen periode de inzameling van afval niet helemaal vlekkeloos verlopen. Met name rond de vrije dagen in mei en juni is niet al het afval op tijd opgehaald. HVC zamelt uw afval in. Zowel de gemeente als HVC vinden het erg vervelend dat dit zo is verlopen en wij hopen dat u er niet teveel last van heeft gehad. Op de plekken waar het afval niet volgens de afvalkalender is opgehaald, is HVC in die periode op zaterdag alsnog langs geweest.

De  onregelmatige inzameling van de afgelopen periode heeft te maken met een tekort aan ervaren collega’s bij HVC om uw afval in te zamelen. Chauffeurs hebben goede kennis van de wijken nodig, zodat meteen duidelijk is als een straat per ongeluk wordt overgeslagen. Ook is specifieke ervaring nodig om ondergrondse containers met een kraan te legen. Om te voorkomen dat dit vaker gebeurt, breidt HVC de komende periode het aantal medewerkers uit. Zo zijn er al mensen aan de slag uit een leerwerktraject.

Nieuwe containers
Na de zomer start HVC met het vervangen van 100 ondergrondse containers in een aantal Zaanse wijken. Het gaat om oudere containers die aan vervanging toe zijn. Hierdoor treedt bij deze containers minder vaak storing op. 

Samen houden we het netjes
Zelf kunt ook iets doen om Zaanstad schoon te houden. Als u merkt dat een container vol is of niet werkt, meld het dan bij de klantenservice van HVC, op het gratis telefoonnummer 0800-0700. Een mogelijk defect wordt dan zo snel mogelijk verholpen. Als de container vol of defect is,  kunt u uw afval altijd kwijt bij een andere container in de buurt.

Wilt u grof afval bij uw thuis laten ophalen? Dan meldt u dit aan bij HVC. Niet aangemeld grof afval wordt niet meegenomen. Als u of andere bewoners hier toch iets extra’s bijzetten, blijft het afval staan en hebben zowel u als uw buren hier last van. Grof afval kunt u ook brengen naar twee afvalbrengstations in Zaanstad. De openingstijden zijn van maandag tot vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag bent u welkom van 08.00 tot 14.00 uur. U vindt de afvalbrengstations op Symon Spiersweg 7 in Zaandam en op Westknollendam 121A in Wormerveer.