Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Frituurpan stuk, kortsluiting in je föhn of verf over? Lever het in bij de recyclekraam!

Struikel je in de gang ook altijd over die doos met oude snoeren en versleten pannen, ligt er in de badkamer nog een elektrische tandenborstel die het al jaren niet meer doet en denk je: “Waar kan ik dit kwijt?”. Deze spullen kan je inleveren bij de milieustraat in Emmeloord. Maar omdat deze spullen zo klein zijn belanden ze toch vaak bij het restafval. En dat is jammer! Lever deze spullen vanaf nu in bij de recyclekraam, dan kunnen wij ze recyclen.

De recyclekraam
Vanaf 7 maart 2019 kan je klein grof afval heel eenvoudig iedere donderdag afgeven bij ‘DE RECYCLEKRAAM’. Van 09.00 tot 11.00 uur staat de kraam op parkeerterrein Voorhof in Nagele en van 13.00 tot 15.00 uur op parkeerterrein Breestraat (vlakbij de glasbakken) in Marknesse. De proef met de recyclekraam duurt een half jaar. Op basis van de uitkomsten en evaluatie van deze proef wordt gekeken naar een mogelijk vervolg. 

Wat kan je inleveren?
Bij de recyclekraam kan je frituurvet of –olie, piepschuim, textiel, hard plastic, klein chemisch afval, kleine elektrische apparaten, klein hout, klein metaal, klein puin en klein afval zoals batterijen, lampen en mobieltjes afgeven. Let op: De spullen die je komt inleveren moeten in één boodschappenkrat of –tas passen of makkelijk door één persoon te dragen zijn.

180 kilometer rijden op 8 liter frituurvet
Jouw grof afval vormt de basis voor nieuwe producten. Meer dan 70% van het afval dat HVC inzamelt, wordt hergebruikt. Zo kan je 180 kilometer rijden op 8 liter oude olie of frituurvet en worden er van het ingeleverde metaal weer nieuwe fietsen gemaakt. Daarom is het zo belangrijk dat je jouw grof afval naar de recyclekraam of de milieustraat in Emmeloord brengt, alleen dan kan het gerecycled worden!

Waarom is beter afval scheiden nodig?
In 2020 moet driekwart van het afval gescheiden zijn. Zo mag het aantal kilo restafval in 2020 nog maar 100 kilo per persoon per jaar zijn. Een groot deel van het restafval bestaat op dit moment nog uit materialen die straks bij de recyclekraam ingeleverd mogen worden. Door dit afval beter te scheiden daalt het gewicht van ons restafval en kunnen meer grondstoffen worden hergebruikt als basismateriaal voor nieuwe producten.

Gratis tas
Begin alvast met de voorjaarsschoonmaak. Een frisse start voor jouw kastjes en een nieuwe start voor de spullen die je inlevert. Hou je brievenbus in de gaten, binnenkort ontvang je een flyer met meer informatie over de recyclekraam. Lever deze bon in bij jouw eerste bezoek aan de recyclekraam en ontvang een gratis tas om jouw spullen voor het volgende bezoek in te verzamelen.