Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Frituurvet wordt biodiesel

donderdag 25 augustus 2016

Frituurvet wordt biodiesel

Thuis kunt u papier, gft en plastic, blik en pak scheiden. Grof afval, zoals bouwresten, elektrische apparaten, oud frituurvet, hard plastic en TL-buizen maar ook oude lakens, autobanden en kapot servies, mag naar het afvalbrengstation. Ook het scheiden van grof afval is belangrijk. Van al die materialen kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt.

Op 8 liter oude olie of frituurvet kunt u na recycling zelfs 180 kilometer rijden op biodiesel. En maar liefst 85% van het ingeleverde pvc en kunststof wordt gerecycled tot nieuwe plastic producten. Zo komt plastic weer terug in bijvoorbeeld leidingen, pallets, bakken, kunststof kozijnen en jerrycans. En van het ingeleverde textiel krijgt grofweg de helft een nieuw leven in andere landen en wordt de andere helft gesorteerd en verwerkt tot garen, poetslappen, vloerbedekking, dekens of vulling. 

Deze maand maakt u met het wegbrengen van grof afval naar het afvalbrengstation kans op het winnen van een airfryer of een accuboormachine. Dus ruim dit weekend uw huis en tuin op en breng uw spullen naar het afvalbrengstation. Want grof afval heeft waarde. Lever het in en win.