Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Gemeenten en bedrijven regio Alkmaar kiezen voor duurzame energie

vrijdag 22 januari 2016

Gemeenten en bedrijven regio Alkmaar kiezen voor duurzame energie

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Langedijk en Heerhugowaard hebben in samenwerking met verschillende bedrijven in de regio Alkmaar nieuwe overeenkomsten gesloten voor de levering van energie. In een gezamenlijke Europese aanbesteding is de opdracht definitief gegund. De levering van elektriciteit en garanties is gegund aan HVC Energie, de levering van gas aan Greenchoice en de levering van CO2-emissierechten ten behoeve van de klimaatcompensatie van het totale aardgasverbruik aan Climate Neutral Group.

Deelnemers uit de regio Alkmaar zijn Alkmaar Sport, Stadswerk072, TAQA Theater de Vest, Stichting Sportservicepunt Langedijk, Stichting SAKS, Stichting Ronduit en Woonwaard.

Duurzame gemeente
Duurzaamheid is belangrijk voor de regio Alkmaar en daarom is dit ook meegenomen in deze aanbesteding. Wethouder duurzaamheid van de gemeente Alkmaar, Jan Nagengast (CDA): “Als gemeente moet je het goede voorbeeld geven. Ook als het gaat om het duurzaam inkopen van eigen energie. Ook is het stimuleren van duurzame energie een van onze drie pijlers in ons duurzaamheidsbeleid. Door het met de gemeenten en partners in de regio in te kopen sparen we bovendien geld uit. Een duurzame oplossing dus voor iedereen!”

“HVC wekt energie op uit biomassa, brandbaar afval dat ongeschikt is voor hergebruik, wind en zon. Zo wordt het gebruik van fossiele brandstoffen en extra uitstoot van CO2 voorkomen. De voortzetting van de levering van stroom en groencertificaten in de regio Alkmaar op basis van de Europese aanbesteding is een mooi resultaat.” Chris Kuijten, directeur HVC