Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Gewijzigde inzameling oud papier en karton in Alblasserdam

woensdag 08 februari 2017

Gewijzigde inzameling oud papier en karton in Alblasserdam

Vanaf januari 2017 is de inzameling van oud papier en karton in Alblasserdam veranderd. De inzameling is voortaan één keer in de vier weken overdag en op doordeweekse dagen. HVC doet de inzameling samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen zij weer werkervaring op te doen.

Kijk op de online afvalkalender
Op de online afvalkalender op www.hvcgroep.nl kunt u zien wanneer we uw oud papier en karton komen ophalen. Ook kunt u de gratis HVC-app downloaden.

Waarom deze wijziging?
Oud papier en karton is een waardevolle afvalstroom die nog beter gescheiden aangeboden kan worden. Analyses van het restafval tonen dit aan: er zit nog teveel papier in het restafval. Door de inzameling overdag te doen en op doordeweekse dagen wordt de service hoger, nemen de kosten af en is de ervaring dat er veel meer papier gescheiden wordt aangeboden.

Zes keer recyclen
Oud papier en karton kan je tot zes keer recyclen. Gescheiden inleveren van oud papier en karton zorgt ervoor dat we het kunnen hergebruiken. En zijn er geen nieuwe vezels van bomen nodig om nieuw papier te maken. Dit spaart grondstoffen en energie uit, wat goed is voor het milieu. Van het ingezamelde oud papier en karton kunnen er naast de krant van morgen ook behang, toiletpapier en Donald Ducks worden gemaakt. 75% van het in Nederland gemaakte papier en karton bestaat uit oud papier. Door thuis afval goed te scheiden en papier en karton apart te houden, dragen inwoners bij aan de recycling van papier en het behouden van andere (soms schaarse) grondstoffen.