Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Gft campagne komt tot bloei in de zomer

maandag 19 juni 2017

Gft campagne komt tot bloei in de zomer

Dit voorjaar startten we met advertenties en social mediaberichten om inwoners te informeren over het belang van gft en etensresten scheiden. Er gaat nog een flink deel (30%) gft verloren omdat het in de grijze bak in plaats van in de groene bak belandt. Vaak omdat mensen niet weten dat etensresten ook in de groene bak mogen. 

Deze laatste weken staan voornamelijk in het teken van een persoonlijk gesprek over gft en etensresten. Frisse HVC promotieteams gingen de afgelopen weken het gesprek aan met bezoekers van supermarkten in Nood Holland, Zuid Holland en Flevoland. ‘Mogen vleesresten ook in de groene bak? Dat wist ik niet..’ was een antwoord dat vaak terugkwam. Maar ook; ik scheid al mijn gft, maar ik vind het wel goed dat jullie hier staan om andere mensen te informeren”. Leergierige types die wilden weten wat er na het scheiden en inzamelen met alle gft gebeurt, konden zich inschrijven voor een kijkje in de keuken bij de groene energiefabriek in Middenmeer. 

De actie op het afvalbrengstation
Ook mensen die de HVC afvalbrengstations bezochten om hun grof tuinafval te brengen kwamen promotieteams tegen. Ze hadden even een kort gesprekje, ontvingen een paar tuinhandschoenen als dank voor het grof tuinafval én een flyer om thuis alles over gft nog eens na te kunnen lezen. 
Bewoners van Lelystad, Zeewolde, Opmeer, Alblasserdam, Den Helder, Schagen, Hoorn en Zwijndrecht werden bij de supermarkt of afvalbrengstation getrakteerd op een woordje met de wethouder afvalinzameling uit hun gemeente.  

Wortelzaadjes
Bellers die deze weken de klantenservice van HVC benaderen met vragen over hun gft-bak, etensresten of iets wat met gft te maken heeft, krijgen een kaartje met wortelzaadjes toegestuurd om ze te herinneren aan het vruchtbare gesprek.  

Er staat nog een aantal bezoeken van promotieteams aan supermarkten en afvalbrengstations op het programma. De gft campagne eindigt met een laatste kijkdag bij de groene energiefabriek van HVC in Middenmeer op 24 juni.


Meer over gft en etensresten, groen gas en compost