Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Gft-inzameling in binnenstad Enkhuizen

vrijdag 10 maart 2017

Gft-inzameling in binnenstad Enkhuizen

Op 7 februari startte in de binnenstad van Enkhuizen een pilot gestart om groente-, fruit- en etensresten te scheiden via bovengrondse containers. Inwiners pakten dit zo enthousiast op, dat de containers in een mum van tijd vol raakten. Afvalzakken werden daardoor op en naast containers geplaatst. Dat gaf een rommelig straatbeeld. Om deze reden is de ophaalfrequentie in overleg met HVC verhoogd naar twee keer per week. De containers worden nu op dinsdag én op vrijdag geleegd.

Wat gebeurt er met groente-, fruit- en etensresten?
In de eerste weken van de pilot zijn 18 volle containers opgehaald. Uit groente-, fruit- en etensresten wordt onder andere energie opgewekt. Zo kan met 1 volle gfe container 21 dagen worden gekookt of een huis bijna 1 dag worden verwarmd. Daarnaast wordt er 15 tot 20 kilo compost uit gehaald.

Evaluatie
Na afloop van deze pilot (mei) is er een evaluatie. Eind maart ontvangen inwoners van de binnenstad een enquête. In deze eindevaluatie worden onze tussentijdse bevindingen meegenomen. Ook alle reacties die wij van u hebben doorkregen, via het huis-aan-huis bezoek, de sociale media, e-mails en telefonische meldingen, nemen wij mee in onze evaluatie. Wij maken hier vervolgens een totaalbeeld van en kijken hoe en in welke vorm de pilot een vervolg krijgt.

Tot slot
Wij zijn heel blij dat de pilot voor gfe-afval goed omarmd wordt. Wij hopen op een blijvende inzet van de inwoners.