Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Goed gesprek over gft bij de supermarkt

donderdag 11 mei 2017

Goed gesprek over gft bij de supermarkt

Om het gesprek aan te gaan over het belang van het scheiden van gft en etensresten, zet HVC de komende tijd promotieteams in. Zij gaan met inwoners in gesprek bij supermarkten in diverse gemeenten in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Wat in de gft-bak belandt, is namelijk waardevolle grondstof voor groen gas en compost. Afgelopen zaterdag vonden de eerste gesprekken plaats. 

De HVC promotieteams aan het werk

Op zaterdag 6 mei bezochten 17 HVC promotieteams supermarkten in Noord-Holland, Zuid- Holland en Flevoland. Het merendeel van de mensen die zij aanspraken nam de tijd om met de promotoren van gedachten te wisselen over gft en afval scheiden in het algemeen. Regelmatig kwam naar voren dat mensen niet wisten dat ook vleesresten in de groene bak mogen. ‘Wat leuk dat jonge mensen al zo bewust met afval scheiden bezig zijn’, aldus een inwoner. De komende zaterdagen zijn de HVC promotieteams opnieuw te vinden bij verschillende supermarkten in dezelfde regio.

Etensresten worden groen gas en compost
Mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat als zij boodschappen doen bij de supermarkt, zij ook grondstoffen kopen. Snijafval uit de keuken, oude bloemen en onbruikbare etensresten mogen in de gft-bak. In de groene energiefabriek maakt HVC er dan groen gas van, waar mensen weer op kunnen koken. Van wat er overblijft, maakt HVC ook nog compost voor tuinbouw of de eigen tuin. 

Voorjaarscampagne
De bezoeken van de HVC promotieteams aan supermarkten maken deel uit van de voorjaarscampagne van HVC en haar gemeenten. De campagne is bedoeld om extra aandacht te vestigen op het belang van groente, fruit en tuinafval en etensresten scheiden. Voor meer informatie: hvcgroep.nl/gft.