Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Grote opkomst open dag warmte overdracht station Heerhugowaard

Bewoners uit de wijken Zuidwijk en Huygenhoek, gelegen nabij het warmte overdrachtstation (WOS), zijn sinds 2018 door de aansluiting van het station op het warmtenet van HVC officieel ‘van gas los’. Op zaterdag 6 oktober was er speciaal voor hen een open dag georganiseerd bij het WOS. Een uitgelezen mogelijkheid om zichzelf te infomeren over het warmtenet en waar de warmte nu eigenlijk vandaan komt. 

Van gas los
Het is bijna niet voor te stellen: de komende jaren gaat iedereen van het oude, vertrouwde gas over op andere warmtebronnen. Dagelijks lezen we hierover in de media. Bewoners van de wijken Zuidwijk en Huygenhoek maken al gebruik van het warmtenet en zijn  al ‘van gas los’. Goed bezig met warmte dus.

Rondleiding
Het was een stralende zonnige dag. Zo’n 300 bezoekers mochten HVC medewerkers rondleiden door het WOS, waar tegelijk ook ruimte was voor het beantwoorden van de vragen van de bewoners. 

Film over het warmtenet
Buiten werd er een film getoond over het warmtenet in Alkmaar en omgeving. Als herinnering kon men ook op de foto die ze meteen meekregen, hierop stond dat ze 'van gas los' zijn.