Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

HVC themapartner van de Nationale DenkTank

HVC is themapartner van de Nationale DenkTank 2018 met het thema circulaire economie. De Denktank is in 2006 opgericht vanuit het ideaal om een brug te slaan tussen de overheid, de wetenschap, het bedrijfsleven en de filantropie met als doel de Nederlandse samenleving met vernieuwende ideeën vooruit te helpen.

Twintig getalenteerde wetenschappers gaan zich de komende vier maanden buigen over de onderzoeksvraag: ‘hoe versnellen we de transitie naar een circulaire metropool’. Dit jaarthema sluit goed aan bij de visie van HVC om samen te werken naar een toekomst waarin we energie schoon opwekken en grondstoffen hergebruiken. HVC kijkt met name uit naar de visie van de jonge wetenschappers op  thema’s als ‘kunstofrecycling’, ‘voedselverspilling’ en ‘verpakkingen’. De Nationale DenkTank is vandaag officieel van start gegaan.

Themapartners 2018
HVC voegt zich als themapartner tussen de partners: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NVRD, Adessium Foundation, Goldschmeding Foundation en in een consortium de gemeenten Amsterdam, Rotterdam & Haarlemmermeer. De themapartners denken mee met de wetenschappers en leveren inhoudelijke kennis. Zij helpen vervolgens om bedachte oplossingen daadwerkelijk te kunnen realiseren.


Presentatie van het eindrapport
Op 10 december is de eindpresentatie. De deelnemers presenteren dan hun resultaten in een eindrapport: concrete oplossingen die de transitie naar een circulaire metropool gaan versnellen.

Kijk voor meer informative op de website van de Nationale DenkTank.