Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Inloopbijeenkomsten Velsen over nieuwe wijze van afval inzamelen

vrijdag 19 mei 2017

Inloopbijeenkomsten Velsen over nieuwe wijze van afval inzamelen

Door de positieve ervaring in startwijk Velserbroek heeft de gemeente Velsen besloten om deze wijze van afval scheiden en afval inzamelen in heel Velsen door te voeren. Binnenkort zijn er inloopbijeenkomsten over de komende verandering van afvalinzameling. Inwoners van Velserbroek kregen een bak voor gft, plastic/pak/blik en papier. Restafval brachten ze naar een verzamelcontainer.

Verandering in fases

De veranderingen van afvalinzameling gebeurt in fases. Voor de zomer krijgen inwoners van Santpoort Noord, Santpoort Zuid, Driehuis, Velsen-Zuid en één klein deel van IJmuiden een plasticbak. Een deel van de inwoners heeft al een papierbak. Wie de papierbak nog niet heeft, kan hem bij de klantenservice van HVC aanvragen. Na de zomer krijgen de overige inwoners van de gemeente Velsen een plasticbak. Zij leveren de bak voor restafval in en kunnen vanaf dan het restafval kwijt in ondergrondse containers in de wijk.

Inloopbijeenkomsten 29, 30 en 31 mei
Op 29, 30 en 31 mei zijn er inloopbijeenkomsten waar medewerkers van de gemeente Velsen en HVC vertellen over de veranderingen in het scheiden van afval in de betreffende wijken. De tijden en locaties staan in de brief die inwoners hierover ontvangen.