Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

kijkdag afvalbrengstation Papendrecht.

17 april: Kom kijken bij het nieuwe in Papendrecht

Het nieuwe afvalbrengstation bekijken en meteen zelf een elektrisch apparaat uit elkaar halen? Dat kan op woensdagmiddag 17 april.  Tussen 13.00 een 16.00 uur staan wij voor u klaar en kunt u het nieuwe afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan 6 bekijken. U gaat niet met lege handen naar huis; tijdens de kijkdag is er voor iedere bezoeker een 20 literzak compost.

Woensdag 17 april is het kijkdag. Vanaf donderdag 18 april bent u welkom om uw grof afval in te leveren.

Wat is er te doen?
Tijdens de kijkdag zijn er HVC-afvalcoaches om al uw vragen over het scheiden van afval te beantwoorden. U kunt een rondleiding over het terrein krijgen. Of loopt u eens langs de informatiekraampjes; hier komt u meer te weten komt over hoe uw afval wordt verwerkt. Tijdens de kijkmiddag kunt u zien wat er van uw afval overblijft en hoe veel materialen
opnieuw worden gebruikt. Er is de omgeving weinig parkeerruimte, wij vragen u om lopend of op de fiets te komen.

Uw afval, opnieuw gebruikt
Op het nieuwe afvalbrengstation kunt u vanaf 18 april ruim 25 verschillende soorten grof afval inleveren. Het is belangrijk om afval goed te scheiden. Afval dat u inlevert op het afvalbrengstation wordt gerecycled. De verschillende materialen worden uit elkaar gehaald en dienen als grondstof voor nieuwe producten. Zo wordt uw oude plastic tuinstoel weer gebruikt in nieuwe kunststof kozijnen. Autobanden worden gerecycled als ondergrond in speeltuinen en van uw restjes verf wordt nieuwe latex gemaakt. Mooi toch, dat het zo werkt?

Nieuwe inrichting
Het terrein waarop het afvalbrengstation is gebouwd, is helemaal opnieuw ingericht. De route op het terrein is aangepast en is erop gericht dat u uw afval snel en makkelijk kwijt kunt. De verschillende afvalsoorten worden duidelijk aangegeven en met vragen kunt u altijd terecht bij de medewerkers. De elektriciteit op het afvalbrengstation wordt voor ongeveer de helft duurzaam opgewekt zonnepanelen op de overkapping.

Ook container voor kringloop
Heeft u spullen waar u op bent uitgekeken, maar die nog makkelijk een ronde meekunnen? Ook dan bent u welkom op het afvalbrengstation. Uw kunt uw oude huisraad, kleding, boeken en spelletjes d inleveren bij de container van Opnieuw & Co.

18 april: open voor uw grof afval
Na de kijkdag  gaan we echt open: vanaf 18 april bent u welkom om uw grof afval bij de Willem Dreeslaan 6 in te leveren. De openingstijden zijn: Maandag tot en met zaterdag: 09.00 uur tot 16.30 uur.