Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

De kunststofsorteerinstallatie (KSI) van HVC, Omrin en Midwaste in Heerenveen is opgeleverd. Het afval wordt er straks gesorteerd in vijf monostromen.

Aan de installatie is ongeveer een jaar gebouwd; de bouw startte vorig jaar juli. De planning is dat de installatie nog deze zomer operationeel wordt. De KSI heeft drie hallen gekregen. Vanuit de ontvangsthal gaat het te recyclen materiaal via banden naar de sorteerinstallatie in de volgende hal, de machinehal. Opslag van het verwerkte materiaal gebeurt in de laatste hal.

De KSI is een gezamenlijk initiatief van HVC, Omrin en Midwaste. Jaarlijks moet er 65 kton kunststof verpakkingsafval gesorteerd worden in vijf monostromen, zodat het afval geschikt is voor recycling. De installatie kan zowel brongescheiden als nagescheiden kunststof sorteren.

Hendrik van de Vijver, manager Recycling bij HVC en bestuurder van de KSI is trots op deze mijlpaal: “Met het opleveren van de KSI zijn we steeds beter in staat om de hele kunststofketen, van inzamelen, sorteren tot en met recycling te organiseren. Dit alles zorgt voor een betere recycling van plastic verpakkingen.”

De KSI wordt in het najaar officieel geopend.