Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Leerlingen ontdekken over duurzame energie

donderdag 28 april 2016

Leerlingen ontdekken over duurzame energie

Natuurlijk scheiden we allemaal heel goed ons afval. Toch blijft er ook nog wat over. Het restafval waaruit geen grondstoffen terug te winnen zijn, zet HVC door middel van verbranding om in duurzame energie. Leerlingen uit groep 8 van de Hoeksteen uit Krommenie bezochten onlangs de HVC energiecentrale in Alkmaar en namen een kijkje achter de schermen.

Bij het verbranden van restafval komt veel energie in de vorm van warmte vrij. De vrijgekomen warmte uit verbranding van restafval en afvalhout wordt omgezet in elektriciteit en als Kringloopenergie aan het net geleverd. De dan nog overgebleven warmte, levert HVC aan huishoudens en ook aan bedrijven rondom de installaties. Dit en meer ontdekten de leerlingen van De Hoeksteen onlangs tijdens de rondleiding door de afvalenergiecentrale in Alkmaar.

KringloopEnergie
HVC levert al jaren elektriciteit aan haar aandeelhoudende gemeenten en waterschappen. Sinds kort levert HVC elektriciteit en gas binnen heel Nederland onder de naam KringloopEnergie. Daarnaast wordt deze warmte ingezet in de omgeving van Alkmaar en Dordrecht voor de warmtenetten. Naast energie uit restafval en biomassa, investeert HVC ook in de duurzame energiebronnen wind en zon. Voor meer informatie over KringloopEnergie kunt u terecht op www.kringloopenergie.nl.