Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Lege gasflessen: zo gaat u ermee om

dinsdag 03 oktober 2017

Lege gasflessen: zo gaat u ermee om

Nu de warme zomeravonden verleden tijd zijn, worden er veel gasflessen op het afvalbrengstation ingeleverd. Waarom moeten deze bij het klein chemisch afval worden afgegeven? Of kan de gasfles nog ergens opnieuw worden gevuld?

Gasfles opnieuw laten vullen
Een gasfles kan men vullen bij een recreatiebedrijf (camper- en caravandealers) of gasvulstation in Nederland. Meestal wordt een lege gasfles daar omgeruild voor een volle. Maar er zijn uitzonderingen. Een gasfles heeft namelijk een ‘houdbaarheidsdatum’, ofwel goedkeuringstermijn. Van een butaan of propaan gasfles is de goedkeuringstermijn meestal 10 jaar. Is de datum verstreken? Lever de fles dan in op het afvalbrengstation.

Lege fles wegbrengen
Het lijkt misschien onschuldig, maar een lege gasfles kan altijd nog wat gas bevatten. Dat geeft bij de verwerking kans op ontploffingsgevaar. Daarom is het belangrijk op het afvalbrengstation alle gasflessen apart te houden. U kunt de flessen inleveren bij het klein chemisch afval (KCA-depot). Vraag hiernaar bij de medewerkers van het afvalbrengstation