Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Levert u in Dordrecht al oude apparaten in bij de PostNL pakketbezorger?

maandag 08 mei 2017

Levert u in Dordrecht al oude apparaten in bij de PostNL pakketbezorger?

Jaarlijks verdwijnen miljoenen elektrische apparaten bij het afval. Zonde, want apparaten kunnen goed gerecycled worden of zelfs een tweede leven krijgen. In delen van Dordrecht (Binnenstad, Crabbehof, Zuidhoven, Wielwijk en Sterrenburg 1) loopt sinds 8 maart Weeelectric. PostNL pakketbezorgers nemen bij het overhandigen van een pakket meteen oude kleine elektrische apparaten mee. Handig want mensen hoeven hiervoor niet de deur uit.

Na de start zijn er al meer dan 100 elektrische apparaten ingeleverd. Elektrische tandenborstels, broodroosters, waterkokers, telefoons, ledlampen zijn voorbeelden van enkele apparaten die worden meegegeven. Kleine apparaten die vroeger nog wel eens in het afval verdwenen, worden nu makkelijk meegegeven. De apparaten hoeven niet verpakt te worden, maar moeten wel makkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn door de pakketbezorgers.

Duurzaam
De ingezamelde apparaten worden hergebruikt of gerecycled. Bruikbare apparaten worden gecontroleerd en klaargemaakt voor hergebruik. Bijvoorbeeld via de kringloopwinkel. Apparaten die stuk zijn worden gerecycled. Deze materialen worden weer gebruikt in nieuwe producten. Dat is goed voor mens en milieu. De ingezamelde elektrische apparaten worden gesorteerd door mensen die moeilijk een baan vinden. Met de ervaring die ze opdoen in dit werk, vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. In Dordrecht gebeurt dit bij HVC.

Nu kunt u elektrische apparaten al aan de PostNL pakketbezorger meegeven als u in de bovengenoemde postcodegebieden woont. Wanneer de proef succesvol blijkt, komen daar over enkele maanden postcodegebieden bij.

Meer info
Weeelectric is een initiatief van PostNL, Weee Nederland en Thuiswinkel.org in samenwerking met de gemeente Dordrecht en HVC. Op www.weeelectric.nl vindt u meer informatie. Of volg Weeelectric op Facebook voor actueel nieuws.