Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Milieustraat Emmeloord: Lever jouw frituurvet in en krijg € 4,- cadeau

De hele maand januari is het inleveren van jouw gebruikte frituurvet bij de milieustraat éxtra de moeite waard. Want dan krijg je per bezoek niet één maar 2 kortingsbonnen t.w.v. € 2,- cadeau. Deze bonnen zijn te besteden in de webshop van HVC. Het recyclen van frituurvet willen we met deze actie extra onder de aandacht brengen. Frituurvet is grondstof voor biodiesel en bovendien voorkom je verstoppingen in het riool.

Doe mee!
De milieustraat in Emmeloord beloont vanaf afgelopen november elk bezoek met een kortingsbon t.w.v. € 2,-.  De coupons zijn te verzilveren in de webshop van HVC, met een maximum van 10 coupons per adres. De actie loopt tot 1 november 2019. Wanneer u in januari ook nog eens frituurvet komt inleveren, krijgt u bij ieder bezoek aan de milieustraat 2 kortingsbonnen.

In de gele bak!
Gebruikt frituurvet kan weer terug gegoten worden in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Ook bakolie of restjes jus mogen hierbij. De afgesloten verpakking kan ingeleverd worden bij een van de inzamelpunten. Gebruikt frituurvet en olie die door toilet of gootsteen worden gespoeld, zorgen voor verstoppingen in het riool en extra werk bij de afvalwaterzuivering. Door het in te leveren, kunnen vet en olie worden verwerkt tot schone biobrandstof.

Frituurvet wordt biodiesel en plastic fles wordt boodschappenkrat
Het ingezamelde frituurafval gaat naar een verwerkingsfabriek. Daar wordt het grotendeels verwerkt tot biodiesel. Deze biodiesel is geschikt om op te rijden. Een ander gedeelte van het gebruikte frituurvet wordt rechtstreeks ingezet als biobrandstof voor energieopwekking of in de glastuinbouw. Het plastic dat overblijft, wordt gescheiden in een eigen recyclingproces en weer verwerkt tot nieuwe plastic producten.